Pro zkrácení doby vaření je vhodné fazolky předem na pár hodin namočit!
- 250 g fazolek Adzuki
- 120 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje nebo sádla
- 3 čajové lžičky kari koření
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 2 bobkové listy
- 2 čajové lžičky šťávy z citronu
- zeleninový nebo kuřecí vývar nebo voda
- sůl, pepř
- zelená petrželka a zakysaná smetana k podávání (nemusí být)
Jak na to
- na pánvi rozehřát olej nebo sádlo, nasypat mouku, usmažit světlou jíšku
- nasypat fazolky a kořenovou zeleninu, po chvilce promíchávání přidat koření
- zalít vodou/vývarem, vařit do změknutí
- vmíchat utřený česnek a šťávu z citronu, podle potřeby osolit, opepřit nebo přidat kari koření
- na talíři ozdobit zakysanou smetanou a sekanou petrželkou nebo koriandrem
.
- na pánvi rozehřát olej nebo sádlo, nasypat mouku, usmažit světlou jíšku
- nasypat fazolky a kořenovou zeleninu, po chvilce promíchávání přidat koření
- zalít vodou/vývarem, vařit do změknutí
- vmíchat utřený česnek a šťávu z citronu, podle potřeby osolit, opepřit nebo přidat kari koření
- na talíři ozdobit zakysanou smetanou a sekanou petrželkou nebo koriandrem
.