- 340 g konzervovaného tuňáka v oleji (celého, ne kousky!)
- 250 g pohanky
- 100 g silnostěnné papriky
- 100 g cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce cukru krupice
- šťávy z citronu, olivový olej
- sůl, pepř
Jak na to
- pohanku uvařit v osolené vodě podle návodu, scedit, nechat vychladnout
- smíchat s pokrájenou cibulí a paprikou, utřeným česnekem, citronovou šťávou, nescezeným tuňákem a sójovou omáčkou
- vmíchat cukr, sůl, pepř a olivový olej
.
- pohanku uvařit v osolené vodě podle návodu, scedit, nechat vychladnout
- smíchat s pokrájenou cibulí a paprikou, utřeným česnekem, citronovou šťávou, nescezeným tuňákem a sójovou omáčkou
- vmíchat cukr, sůl, pepř a olivový olej
.
Zdravý salát k obědu nebo večeři.
Příprava
Pohanku v hrnci zalijeme jedním a půl litrem vody.
Vmícháme jednu vrchovatou čajovou lžičku soli.
Pohanku uvaříme podle návodu na sáčku.
Scedíme ji, necháme vychladnout.
Váha uvařené pohanky bude přibližně 1000 gramů.
Sloupnutou cibuli a papriku nakrájíme na tenké proužky.
Oloupané stroužky česneku utřeme.
Smíchání a dochucení
- V míse smícháme pohanku, sójovou omáčku, šťávu z citronu, cibuli, papriku a utřený česnek. Přidáme tuňáka i s olejem, necedíme ho a nekrájíme, tuňákové maso se mícháním rozpadne na kousky.
Pokud narazíme na konzervu, kde je oleje příliš, část ho odlijeme.
A příště se podíváme po lepší značce, která konzervuje tuňáka a ne olej.
- Vmícháme čajovou lžičku soli a pepře. Chuť můžeme zvýraznit přidáním zarovnané polévkové lžíce cukru.
Salát na závěr promícháme s 8 až 10 polévkovými lžícemi olivového oleje.
Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, cukrem nebo citronovou šťávou.
Tuňákový salát s pohankou podáváme s pečivem.
Na talíři ho můžeme zakápnout olivovým olejem.
Přejít na seznam receptů
Na talíři ho můžeme zakápnout olivovým olejem.
Žádné komentáře:
Okomentovat