Rozpis pro kulatou formu o průměru 23 centimetrů.
Základ
- cca 300 g neuvařených špaget
- sůl
- 1 čajová lžička másla a 1 polévková lžíce strouhanky na vymazání a vysypání formy
Směs na zapečení
- 360 ml 31% smetany (2 kelímky)
- 200 g Gorgonzoly
- 150 g scezených sušených rajčat
- 100 g špenátových listů
- 4 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička tymiánu
- sůl, pepř
Jak na to
- uvařit špagety
- nakrájet scezená rajčata, Gorgonzolu, špenát, utřít česnek
- smíchat prošlehaná vejce se smetanou, osolit, opepřit, přidat tymián
- vmíchat rajčata, Gorgonzolu, špenát, česnek a uvařené špagety
- urovnat do vymazané a vysypané formy
- péct 30 minut při 180 °C
.
- uvařit špagety
- nakrájet scezená rajčata, Gorgonzolu, špenát, utřít česnek
- smíchat prošlehaná vejce se smetanou, osolit, opepřit, přidat tymián
- vmíchat rajčata, Gorgonzolu, špenát, česnek a uvařené špagety
- urovnat do vymazané a vysypané formy
- péct 30 minut při 180 °C
.