- 500 g tofu
- 450 g zelené silnostěnné papriky (2 větší)
- 300 g cibule
- 250 g červené silnostěnné papriky (1 větší)
- 200 ml husté rajčatové šťávy (passata)
- 10 polévkových lžic olivového oleje (8 + 2)
- 6 polévkových lžic sójové omáčky
- 4 stroužky česneku
- 2 ks 425ml konzervy fazolí
- 1 - 2 pálivé papričky (chilli, jalapenos)
- 1 čajová lžička oregana
- 1 čajová lžička římského kmínu
- hrst čerstvých lístků koriandru
- mleté chilli
- sůl
Jak na to
- v míse zasypat osušené kostky tofu mletým chilli
- na oleji 5 minut restovat proužky cibule, přidat plátky česneku
- po 2 minutách nasypat nakrájené papriky a římský kmín, okolo 10 minut promíchávat, přendat do hrnce
- přidat rajčatovou šťávu, sójovou omáčku, oregano a sůl, 8 minut zakryté povařit
- na pánvi na oleji opéct tofu, podle potřeby osolit, přendat do hrnce, pánev propláchnout 50 ml vody, také přelít do hrnce
- vmíchat fazole a část lístků koriandru, přivést k varu, snížit teplotu, nezakryté 5 - 8 minut povařit
- podávat posypané lístky koriandru
.
- v míse zasypat osušené kostky tofu mletým chilli
- na oleji 5 minut restovat proužky cibule, přidat plátky česneku
- po 2 minutách nasypat nakrájené papriky a římský kmín, okolo 10 minut promíchávat, přendat do hrnce
- přidat rajčatovou šťávu, sójovou omáčku, oregano a sůl, 8 minut zakryté povařit
- na pánvi na oleji opéct tofu, podle potřeby osolit, přendat do hrnce, pánev propláchnout 50 ml vody, také přelít do hrnce
- vmíchat fazole a část lístků koriandru, přivést k varu, snížit teplotu, nezakryté 5 - 8 minut povařit
- podávat posypané lístky koriandru
.