Péct ideálně 2 až 3 týdny před Štědrým dnem.
Rozpis na cca 30 kusů.
Těsto
- 210 g hladké mouky
- 140 g másla
- 70 g cukru moučky
- 2 uvařené žloutky
- 1 čajová lžička vanilkového cukru
- 1 kávová lžička nastrouhané kůry z citronu
Náplň a poleva
- marmeláda
- 75 g čokolády na vaření
- 3 polévkové lžíce mléka
Jak na to
- rozmíchat mouku s cukry, citronovou kůrou, přidat máslo a jemně nastrouhané vařené žloutky
- zpracovat hladké těsto, zabalit do folie, na několik hodin odložit do chladna
- pomocí strojku na maso a speciálního tvořítka odřezávat cca 4cm kousky, dávat na nevymazaný plech
- péct 10 - 12 minut při 180 °C do zrůžovění
- vždy 2 kusy spojit marmeládou, jeden nebo oba konce namočit/potřít čokoládovou polevou
.
- rozmíchat mouku s cukry, citronovou kůrou, přidat máslo a jemně nastrouhané vařené žloutky
- zpracovat hladké těsto, zabalit do folie, na několik hodin odložit do chladna
- pomocí strojku na maso a speciálního tvořítka odřezávat cca 4cm kousky, dávat na nevymazaný plech
- péct 10 - 12 minut při 180 °C do zrůžovění
- vždy 2 kusy spojit marmeládou, jeden nebo oba konce namočit/potřít čokoládovou polevou
.