Péct 2 až 3 týdny před Štědrým dnem.
Rozpis pro 2 velké plechy.
Těsto připravíme ideálně den před pečením, necháme ho přes noc v lednici.
- 250 g hladké mouky
- 220 g másla
- 100 g jader vlašských nebo lískových ořechů nebo mandlí
- 70 g cukru moučky
- 1/4 kávové lžičky soli
- 6 vrchovatých polévkových lžic moučkového cukru na obalení
- 3 polévkové lžíce vanilkového cukru na obalení
Jak na to
- prosít cukr a mouku, smíchat se solí, jemně mletými ořechy, zpracovat s máslem
- zabalit do fólie, nechat v chladu několik hodin uležet
- vyválet do válečku, rozdělit na kousky, vytvarovat rohlíčky
- péct okolo 10 minut při 170 °C
- ihned po vytažení z trouby obalit v cukru moučce smíchaným s vanilkovým cukrem
.
- prosít cukr a mouku, smíchat se solí, jemně mletými ořechy, zpracovat s máslem
- zabalit do fólie, nechat v chladu několik hodin uležet
- vyválet do válečku, rozdělit na kousky, vytvarovat rohlíčky
- péct okolo 10 minut při 170 °C
- ihned po vytažení z trouby obalit v cukru moučce smíchaným s vanilkovým cukrem
.