Připravíme 2 až 3 dny před podáváním!
Základ
- 2 balení kulatých lázeňských oplatek (10 ks)
- 2 polévkové lžíce rumu nebo likéru (Barbero, Amaretto...)
- na dozdobení ořechy a strouhaná čokoláda
Krém
- 200 g másla
- 200 g Nutelly
- 70 g jader lískových ořechů
- 50 g 15% zakysané smetany (1 vrchovatá polévková lžíce)
- 4 g instantní kávy (1 zarovnaná polévkové lžíce)
- 1 polévková lžíce rumu nebo likéru
Čokoládová poleva
- 100 g vody
- 100 g cukru krupice
- 50 g másla
- 10 g kakaa
Jak na to
- nasekaná jádra ořechů šlehat společně s máslem a instantní kávou
- přidat zakysanou smetanu, rum/likér a Nutellu, vyšlehat dohladka
- oplatku potřít rumem/likérem, nanést část krému, položit další, lehce přimáčknout, opět potřít a nanést krém... opakovat, poslední zatím nepotírat
- potřít strany, srovnat, aby byl dort pravidelný a strany lícovaly, poslední oplatku také zvlhčit rumem/likérem a potřít zbytkem krému
- dát na cca hodinu ztuhnout, po ztuhnutí pevně zabalit do alobalu, zatížit, nechat v lednici přes noc
- polít polevou, dozdobit, nechat přes noc uležet
.
- nasekaná jádra ořechů šlehat společně s máslem a instantní kávou
- přidat zakysanou smetanu, rum/likér a Nutellu, vyšlehat dohladka
- oplatku potřít rumem/likérem, nanést část krému, položit další, lehce přimáčknout, opět potřít a nanést krém... opakovat, poslední zatím nepotírat
- potřít strany, srovnat, aby byl dort pravidelný a strany lícovaly, poslední oplatku také zvlhčit rumem/likérem a potřít zbytkem krému
- dát na cca hodinu ztuhnout, po ztuhnutí pevně zabalit do alobalu, zatížit, nechat v lednici přes noc
- polít polevou, dozdobit, nechat přes noc uležet
.