- čerstvý tuňák
- olivový olej
- hrubozrnná sůl
- citron
- pepř, bylinky (nemusí být)
- rukola, zelené saláty, čerstvý špenát...
Jak na to
- rozpálenou pánev potřít olivovým olejem
- steaky krátce opéct z každé strany
- osolit hrubozrnnou solí, ev. mletým pepřem, pokapat citronem
- podávat na zeleném salátu, rukole...
.
- rozpálenou pánev potřít olivovým olejem
- steaky krátce opéct z každé strany
- osolit hrubozrnnou solí, ev. mletým pepřem, pokapat citronem
- podávat na zeleném salátu, rukole...
.
Geniálně jednoduchá rychlá příprava.
Tuňáka krátce opéct, osolit, přidat pár kapek citronu, sníst.
Orestování steaků
- Z tuňáka uřízneme plátky silné 2 až 2,5 centimetru.
- Rozpálíme pánev, jemně ji potřeme olivovým olejem.
- Steaky z každé strany minutu, maximálně minutu a půl restujeme. Tuňák by měl uprostřed zůstat skoro syrový. Čím je plátek masa nižší, tím kratší čas stráví na pánvi.
Servírování
Na talíř rozložíme opláchnuté a osušené listy rukoly, špenátu, ledového salátu...
Zastříkneme je olivovým olejem.
Na salát položíme steak.
Buď celý nebo nakrájený na plátky, takzvaně filírovaný.
Buď celý nebo nakrájený na plátky, takzvaně filírovaný.
Steak posypeme hrubozrnnou solí, podle chuti i čerstvě mletým pepřem.
Lehce ho zakápneme citronem.
Můžeme podávat.
TIP! Před opečením můžeme steaky nechat několik desítek minut marinovat.
V míse smícháme olivový olej s bylinkami, hodí se tymián, rozmarýn, šalvěj, petrželka, kopr...
Před položením na rozpálenou pánev maso jemně osušíme papírovou utěrkou.
TIP! Steaky můžeme připravit také v parmazánové krustě.
Smícháme parmazán se strouhankou a bylinkami. Přidáme menší množství olivového oleje.
Tolik, aby vznikla hustá směs.
Směs přitlačíme na syrové steaky, krátce opečeme.
TIP! Aby nebylo maso vysušené a neztratilo chuť, hlídáme pečlivě čas. Plátek vysoký 2,5 centimetru by měl být z každé strany na rozpálené pánvi maximálně minutu a půl.
Pro opravdu výtečnou chuť tuňákového masa stačí půl minuty.
Přejít na seznam receptů
TIP! Před opečením můžeme steaky nechat několik desítek minut marinovat.
V míse smícháme olivový olej s bylinkami, hodí se tymián, rozmarýn, šalvěj, petrželka, kopr...
Před položením na rozpálenou pánev maso jemně osušíme papírovou utěrkou.
TIP! Steaky můžeme připravit také v parmazánové krustě.
Smícháme parmazán se strouhankou a bylinkami. Přidáme menší množství olivového oleje.
Tolik, aby vznikla hustá směs.
Směs přitlačíme na syrové steaky, krátce opečeme.
TIP! Aby nebylo maso vysušené a neztratilo chuť, hlídáme pečlivě čas. Plátek vysoký 2,5 centimetru by měl být z každé strany na rozpálené pánvi maximálně minutu a půl.
Pro opravdu výtečnou chuť tuňákového masa stačí půl minuty.
Přejít na seznam receptů
hmmm tuňákový steak jsem neměla ani nepamatuji a je to velká dobrota :)
OdpovědětVymazatJe :-)
Vymazat