- 900 g květáku (1 větší hlávka)
- 100 g parmazánu
- 4 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce šťávy z citronu
- 1 čajová lžička kmínu
- 1/4 kávové lžičky muškátového oříšku
- čerstvá petrželka nebo pažitka
- olivový olej
- sůl, pepř
Jak na to
- květák rozdělit na růžičky, na pár vteřin ponořit do octové vody
- rozložit na plech vyložený pečicím papírem, pokapat šťávou z citronu, polít olivovým olejem
- přidat utřený česnek, poprášit muškátovým oříškem, posypat kmínem, osolit, opepřit
- péct cca 20 minut při 200 °C dozlatova (po 10 minutách obrátit)
- po vyndání z trouby ihned posypat strouhaným parmazánem
.
- květák rozdělit na růžičky, na pár vteřin ponořit do octové vody
- rozložit na plech vyložený pečicím papírem, pokapat šťávou z citronu, polít olivovým olejem
- přidat utřený česnek, poprášit muškátovým oříškem, posypat kmínem, osolit, opepřit
- péct cca 20 minut při 200 °C dozlatova (po 10 minutách obrátit)
- po vyndání z trouby ihned posypat strouhaným parmazánem
.