Základ
- 800 g krkovice nebo plecka nebo kýty nebo kotlety
- 150 g cibule (1 velká)
- sůl, pepř
Marináda
- 125 ml světlého piva
- 100 g rajčatového protlaku
- 3 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce čerstvé šťávy z citronu
- 1 - 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje (množství podle druhu vepřového)
- majoránka, sladká mletá paprika
- sůl, pepř, cukr
Jak na to
- smíchat ingredience na marinádu, nejdříve suché
- plátky vepřového rukou lehce naklepat, osolit a opepřit, obalit v marinádě, nechat alespoň 20 minut odležet
- posypat cibulí nakrájenou na kolečka
- péct 50 minut zakryté při 170 °C, ev. ještě přidat 5 - 10 minut bez zakrytí na zapečení
.
- smíchat ingredience na marinádu, nejdříve suché
- plátky vepřového rukou lehce naklepat, osolit a opepřit, obalit v marinádě, nechat alespoň 20 minut odležet
- posypat cibulí nakrájenou na kolečka
- péct 50 minut zakryté při 170 °C, ev. ještě přidat 5 - 10 minut bez zakrytí na zapečení
.