Základ
- 1400g kuře bez drobů nebo kuřecí stehna
- 100 g cibule (1 střední)
- 50 g másla
- 4 plátky anglické slaniny (nemusí být)
- 2 zarovnané čajové lžičky sušeného česneku
- 2 zarovnané čajové lžičky mleté sladké papriky
- 1 zarovnaná čajová lžička mletého pepře
- 1 citron
- sůl
- pár snítek čerstvého tymiánu nebo 1 čajová lžička sušeného
Nálev
- 125 ml bílého vína nebo vody nebo vývaru
- 50 g třtinového cukru
- 50 g másla
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce olivového oleje
Jak na to
- kuře naporcovat, potřít směsí ze sušeného česneku, papriky, soli a pepře
- společně s cibulí zapéct bez zakrytí 10 minut při 200 °C
- přilít směs z cukru, vína a sójové omáčky připravenou na másle a oleji
- na porce dát kousek másla a oloupané plátky citronu
- zakrýt pekáč, péct 60 minut při 170 °C, polévat
- přidat snítky tymiánu
- po 20 minutách zvýšit teplotu, podle chuti přidat anglickou slaninu, ještě 15 - 20 minut dopéct bez zakrytí dozlatova
.
- kuře naporcovat, potřít směsí ze sušeného česneku, papriky, soli a pepře
- společně s cibulí zapéct bez zakrytí 10 minut při 200 °C
- přilít směs z cukru, vína a sójové omáčky připravenou na másle a oleji
- na porce dát kousek másla a oloupané plátky citronu
- zakrýt pekáč, péct 60 minut při 170 °C, polévat
- přidat snítky tymiánu
- po 20 minutách zvýšit teplotu, podle chuti přidat anglickou slaninu, ještě 15 - 20 minut dopéct bez zakrytí dozlatova
.