- 100 g sýra, například Ementál, Gouda, Čedar...
- 10 menších stejně velkých brambor
- 2 - 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička sladké mleté papriky
- 1/4 čajové lžičky kmínu
- rozmarýn, ideálně čerstvý
- sůl, pepř
Jak na to
- brambory uvařit, nožem nakrojit mřížku, rozmáčknout
- lehce polít olivovým olejem, osolit, posypat paprikou, pepřem a rozmarýnem
- péct 15 - 20 minut při 220 °C
- posypat strouhaným sýrem, zvýšit teplotu na 250 °C, dopéct dozlatova
.
- brambory uvařit, nožem nakrojit mřížku, rozmáčknout
- lehce polít olivovým olejem, osolit, posypat paprikou, pepřem a rozmarýnem
- péct 15 - 20 minut při 220 °C
- posypat strouhaným sýrem, zvýšit teplotu na 250 °C, dopéct dozlatova
.