Ivu, díky za recept!
Rozpis na plech velikosti 30 x 40 centimetrů.
Piškot
- 200 ml silné kávy nebo espressa na polití hotového piškotu
- 150 ml Amaretta nebo rumu
- 125 g cukru krupice (5 polévkových lžic)
- 100 g polohrubé mouky (5 polévkových lžic)
- 5 velkých vajec
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek do pečiva (13 g)
- kůra z citronu
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje a 1 polévková lžíce hrubé mouky na vymazání a vysypání plechu
Krém - varianta bezvaječná
- 500 g Mascarpone
- 400 g smetany ke šlehání (minimálně 30%)
- 150 g moučkového cukru
- kakao na posypání
Krém - varianta vaječná
- 500 g Mascarpone
- 120 g cukru krupice
- 6 vajec
- půlka citronu na vytření mísy
- špetka soli
- kakao na posypání
Jak na to
- našlehat vejce s cukrem, spojit s moukou smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou
- rozetřít na vymazaný a vysypaný plech, při teplotě 180 °C péct cca 12 minut
- krém, varianta I: smíchat Mascarpone s cukrem moučkou, vmíchat do tuha ušlehanou šlehačku
- krém, varianta II: ušlehat žloutky s cukrem, spojit s Mascarpone, vmíchat do tuha ušlehaný sníh
- upečený piškot zvlhčit kávou smíchanou s Amarettem (použít celé množství)
- potřít zvolenou variantou krému
- ihned nebo až před servírováním posypat kakaovým práškem
.
- našlehat vejce s cukrem, spojit s moukou smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou
- rozetřít na vymazaný a vysypaný plech, při teplotě 180 °C péct cca 12 minut
- krém, varianta I: smíchat Mascarpone s cukrem moučkou, vmíchat do tuha ušlehanou šlehačku
- krém, varianta II: ušlehat žloutky s cukrem, spojit s Mascarpone, vmíchat do tuha ušlehaný sníh
- upečený piškot zvlhčit kávou smíchanou s Amarettem (použít celé množství)
- potřít zvolenou variantou krému
- ihned nebo až před servírováním posypat kakaovým práškem
.