Základ
- 1000 g kuřecích prsou
- 2 čajové lžičky soli
- pepř
- 120 g cibule (1 větší)
- 50 ml sójové omáčky
- 50 ml Bourbon whisky např. Jim Beam, Wild Turkey, Four Roses, Woodford Reserve...
- 40 g třtinového cukru (2 vrchovaté polévkové lžíce)
- 8 polévkových lžic olivového oleje
- 6 g kari koření (2 vrchovaté čajové lžičky)
- 4 větší stroužky česneku
- 3 g sušeného zázvoru (1 vrchovatá čajová lžička)
- na špičku nože chilli (nemusí být)
Jak na to
- cibuli orestovat na mírném plameni, přidat česnek, lehce zkaramelizovat cukr
- vmíchat koření, sójovou omáčku a whisky
- kostky kuřecího osolit, opepřit, smíchat se studenou marinádou, zakrýt, nechat odležet
- péct 50 minut při 180 °C zakryté a cca 20 minut při zvýšené teplotě odkryté
.
- cibuli orestovat na mírném plameni, přidat česnek, lehce zkaramelizovat cukr
- vmíchat koření, sójovou omáčku a whisky
- kostky kuřecího osolit, opepřit, smíchat se studenou marinádou, zakrýt, nechat odležet
- péct 50 minut při 180 °C zakryté a cca 20 minut při zvýšené teplotě odkryté
.