- 900 g roštěné
- 400 g sekaných konzervovaných loupaných rajčat
- 300 ml bílého vína
- 100 g cibule (1 větší)
- 50 g gorgonzoly
- 50 g pršutu nebo tyrolského špeku
- 50 g mrkve
- 30 g másla (15 + 15)
- 25 g řapíkatého celeru
- 3 stroužky česneku
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 5 polévkových lžic olivového oleje
- sůl, pepř
Jak na to
- plátky roštěné naklepat, naříznout kapsu, naplnit gorgonzolou zamotanou do pršutu
- ohnout do podkovy, stáhnout provázkem
- osolit, opepřit, zprudka zatáhnout na oleji s máslem, přendat do pekáče
- na pánev přidat máslo, orestovat cibuli, přidat mrkev a celer, restovat několik minut
- vmíchat tymián, zalít bílým vínem, po odpaření alkoholu promíchat s rajčaty a česnekem
- přivést k varu, nalít k roštěnkám
- péct zakryté při 150 °C 80 - 90 minut
.
- plátky roštěné naklepat, naříznout kapsu, naplnit gorgonzolou zamotanou do pršutu
- ohnout do podkovy, stáhnout provázkem
- osolit, opepřit, zprudka zatáhnout na oleji s máslem, přendat do pekáče
- na pánev přidat máslo, orestovat cibuli, přidat mrkev a celer, restovat několik minut
- vmíchat tymián, zalít bílým vínem, po odpaření alkoholu promíchat s rajčaty a česnekem
- přivést k varu, nalít k roštěnkám
- péct zakryté při 150 °C 80 - 90 minut
.