Maso
- 500 g vepřové plece
- 60 g cibule (1 menší)
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky pepře
Sýrová omáčka
- 200 g 12% smetany
- 50 g sýru s modrou plísní, například Gorgonzola, Niva, Roquefort...
Těstoviny
- 400 g těstovin, například Fettuccine, Tagliatelle, Rigatoni, Farfalle, Penne...
Jak na to
- osmahnout cibuli, orestovat maso, osolit a opepřit
- podlít vodou, dusit doměkka
- těstoviny uvařit v osolené vodě podle návodu
- smetanu přivést k varu, vmíchat sýr
.
- osmahnout cibuli, orestovat maso, osolit a opepřit
- podlít vodou, dusit doměkka
- těstoviny uvařit v osolené vodě podle návodu
- smetanu přivést k varu, vmíchat sýr
.