Základ
- 1000 g vepřové plece
- 500 g fazolí
- 150 g cibule (1 velká)
- 140 g rajčatového protlaku (5 vrchovatých čajových lžiček)
- 30 g sádla (1 vrchovatá polévková lžíce)
- 3 stroužky česneku
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička pepře
Nálev na pečení
- 300 ml červeného vína
- 150 ml vývaru nebo vody
- 40 g třtinového cukru (2 polévkové lžíce)
- 30 g dijonské hořčice (1 polévková lžíce)
- 20 g sójové omáčky (2 polévkové lžíce)
- 10 g jablečného octa (1 polévková lžíce)
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička pepře
- 1 čajová lžička chilli (nemusí být)
Jak na to
- fazole namočit na několik hodin do studené vody
- maso zprudka zatáhnout na rozpálené pánvi, smíchat v pekáči se scezenými fazolemi, osolit a opepřit
- v hrnku smíchat všechny ingredience na nálev
- na pánvi po mase orestovat na sádle cibuli, zalít nálevem, nechat uvolnit výpek
- maso s fazolemi promíchat s nálevem, přidat česnek
- péct na 180 °C 40 minut zakryté, dalších cca 20 minut odkryté
.
- fazole namočit na několik hodin do studené vody
- maso zprudka zatáhnout na rozpálené pánvi, smíchat v pekáči se scezenými fazolemi, osolit a opepřit
- v hrnku smíchat všechny ingredience na nálev
- na pánvi po mase orestovat na sádle cibuli, zalít nálevem, nechat uvolnit výpek
- maso s fazolemi promíchat s nálevem, přidat česnek
- péct na 180 °C 40 minut zakryté, dalších cca 20 minut odkryté
.