- 400g bochník chleba
- 200 g tvrdého sýru vcelku, např. čedar, ementál, gouda...
- 150 g šunky vcelku nebo krájené
- 50 g másla
- 3 stroužky česneku
- jarní cibulka
- čerstvý rozmarýn nebo tymián, oregano, šalvěj...
- pepř, sůl
Jak na to
- chleba nakrojit těsně ke spodní kůrce do mřížky
- do rozpuštěného másla vmíchat utřený česnek, nasekané bylinky, sůl a pepř
- jednotlivé zářezy prolít půlkou másla, naplnit směsí z nastrouhaného sýra, šunky a cibulky
- chleba polít zbytkem másla, pevně zabalit do alobalu
- péct na 180 °C 20 minut
- chleba nakrojit těsně ke spodní kůrce do mřížky
- do rozpuštěného másla vmíchat utřený česnek, nasekané bylinky, sůl a pepř
- jednotlivé zářezy prolít půlkou másla, naplnit směsí z nastrouhaného sýra, šunky a cibulky
- chleba polít zbytkem másla, pevně zabalit do alobalu
- péct na 180 °C 20 minut
- rozdělat alobal a dopéct ještě 5 - 10 minut do zlatova
.
.