Rozpis surovin je na hluboký plech o rozměru 30 x 40 centimetrů.
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 300 g másla
- 40 g kakaa (3 - 4 polévkové lžíce)
- 7 g kypřicího prášku do pečiva (1/2 sáčku)
- 6 - 8 polévkových lžic mléka
- 2 žloutky
Tvarohová náplň
- 750 g tvarohu (3x kostka po 250 g)
- 200 - 250 g cukru krupice
- 5 bílků
- 4 polévkové lžíce rumu
- 3 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- nastrouhaná kůra z citronu
- špetka soli
Jak na to
- z uvedených surovin zpracovat těsto, na 30 minut odložit jednu půlku do mrazáku, druhou do lednice
- rozmíchat tvaroh s cukrem, žloutky, rumem a citronovou kůrou
- nahrubo nastrouhat těsto z mrazáku, odložit do lednice
- druhou část těsta rozválet na plech
- ušlehat tuhý sníh z bílků, vmíchat do tvarohu, natřít na těsto
- posypat nastrouhaným těstem
- péct cca 30 minut na 180 °C
.
- z uvedených surovin zpracovat těsto, na 30 minut odložit jednu půlku do mrazáku, druhou do lednice
- rozmíchat tvaroh s cukrem, žloutky, rumem a citronovou kůrou
- nahrubo nastrouhat těsto z mrazáku, odložit do lednice
- druhou část těsta rozválet na plech
- ušlehat tuhý sníh z bílků, vmíchat do tvarohu, natřít na těsto
- posypat nastrouhaným těstem
- péct cca 30 minut na 180 °C
.