- 600 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní)
- 300 ml portského vína nebo jiné sladší červené
- 6 středních žampionů
- 3 čajové lžičky rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- 2 sušená rajčata v oleji
- 1 větší cibule
- 1 čajová lžička kaparů
- 1 čajová lžička nakládaného zeleného pepře a špetka chilli koření (pro pikantnější variantu)
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1 čajová lžička kari koření
- 4 polévkové lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
- sůl, pepř
Jak na to
- orestovat cibuli
- orestovat cibuli
- maso zprudka osmahnout, osolit, opepřit, vmíchat česnek a kari koření
- přidat žampiony, rajčatový protlak, sušená rajčata
- zalít portským, 8 - 10 minut povařit
- vmíchat sójovou omáčku, kapary, ev. zelený pepř a chilli
.
- přidat žampiony, rajčatový protlak, sušená rajčata
- zalít portským, 8 - 10 minut povařit
- vmíchat sójovou omáčku, kapary, ev. zelený pepř a chilli
.