- 500 g čočky
- 400 g anglické slaniny
- 150 g cibule (1 velká)
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička pepře
- 1 kávová lžička kmínu
- 3 polévkové lžíce sádla nebo slunečnicový olej a máslo
- hrst zelené petrželky
Jak na to
- namočenou čočku uvařit se čtvrtkou cibule a bobkovým listem
- na sádle osmažit 3/4 anglické slaniny nakrájené na hranolky
- orestovat zbytek cibule dozlatova
- v pekáči smíchat uvařenou čočku, prolisovaný česnek, opečenou anglickou slaninu, cibuli, sůl, pepř, kmín a petrželku
- povrch poklást plátky anglické slaniny
- péct nezakryté 20 až 25 minut při 180 °C
.
- namočenou čočku uvařit se čtvrtkou cibule a bobkovým listem
- na sádle osmažit 3/4 anglické slaniny nakrájené na hranolky
- orestovat zbytek cibule dozlatova
- v pekáči smíchat uvařenou čočku, prolisovaný česnek, opečenou anglickou slaninu, cibuli, sůl, pepř, kmín a petrželku
- povrch poklást plátky anglické slaniny
- péct nezakryté 20 až 25 minut při 180 °C
.