No-Knead Bread podle Jima Laheye.
Upečený bochník váží přibližně 900 gramů. Pekl se v kulaté míse z varného skla o objemu 1,6 litru a průměru 20 cm.
- 550 g hladké mouky (3 hrnky)
- 475 ml vlažné vody (1 a 1/2 hrnku)
- 12 g soli (2 čajové lžičky)
- 1 g sušeného droždí (1/2 čajové lžičky)
- kmín
Jak na to
- v míse smíchat prosátou mouku, sůl, droždí a kmín
- přilít vlažnou vodu a promíchat, zakrýt fólií, nechat 12 - 15 hodin kynout při pokojové teplotě
- těsto nalít na pomoučněnou pracovní desku, nechat 15 minut odpočinout
- v míse smíchat prosátou mouku, sůl, droždí a kmín
- přilít vlažnou vodu a promíchat, zakrýt fólií, nechat 12 - 15 hodin kynout při pokojové teplotě
- těsto nalít na pomoučněnou pracovní desku, nechat 15 minut odpočinout
- 2x - 3x přeložit, nechat 1,5 až 2 hodiny kynout
- 20 minut před koncem kynutí vložit do trouby prázdnou nádobou na pečení, zapnout na 220 °C
- přendat nakynutý bochník do rozpálené nádoby, péct 40 minut zakryté a dalších cca 15 minut bez zakrytí
- 20 minut před koncem kynutí vložit do trouby prázdnou nádobou na pečení, zapnout na 220 °C
- přendat nakynutý bochník do rozpálené nádoby, péct 40 minut zakryté a dalších cca 15 minut bez zakrytí
.