Sýr se po naložení musí nechat několik dní uležet!
Rozpis pro 16 kusů Hermelínu nebo Camembertu.
Základ
- 16 ks 100g Hermelínu nebo Camembertu
- 8 - 16 stroužků česneku
- 4 větší cibule
- 4 bobkové listy
- nakládané beraní rohy, feferonky, papriky
- mletý pepř, mletá paprika
Olej na naložení
- 800 - 1000 ml olivového nebo slunečnicového oleje
- 10 kuliček pepře,
- 5 kuliček nového koření
- 1 čajová lžička hořčičného semínka
- 1 čajová lžička tymiánu
- 1 zarovnaná čajová lžička soli
Jak na to
- sýr podélně rozkrojit, podle chuti okořenit, přidat česnek, papriku, přiklopit
- naskládat do nádoby, prokládat cibulí, bobkovými listy a beraními rohy
- v oleji rozmíchat koření, sýry zalít
- několik dní nechat v chladu rozležet
.
Aby byl krásně uleželý a chuťově rozvinutý, necháme ho v olejovém nálevu zrát několik dní.
Příprava a naplnění sýrů
V půl litru oleje rozmícháme sůl, tymián, hořčičné semínko, nové koření a celý pepř.
Sloupnutou cibuli a chilli papričky nakrájíme na kolečka.
Oloupané stroužky česneku na plátky.
Dvě až tři hodiny před servírováním necháme sýry "rozdýchat" v pokojové teplotě.
Nakládaný Hermelín nebo Camembert podáváme s pečivem.
TIP! Po naplnění můžeme k sýrům přidat snítku čerstvého rozmarýnu.
TIP! Na naložení je vhodnější dobře uzavíratelná širší miska než sklenice. Sýry se z ní budou lépe vyndávat.
Při případném převozu, třeba na oslavu Silvestra, sklenici nebo misku pečlivě uzavřeme! Pro jistotu ji ještě dáme do pevné igelitové tašky.
Přejít na seznam receptů
Příprava a naplnění sýrů
V půl litru oleje rozmícháme sůl, tymián, hořčičné semínko, nové koření a celý pepř.
Sloupnutou cibuli a chilli papričky nakrájíme na kolečka.
Oloupané stroužky česneku na plátky.
- Sýry podélně rozkrojíme na poloviny.
- Jednu nebo obě půlky na řezné straně posypeme mletým pepřem a mletou paprikou. Pro ostřejší variantu zvolíme papriku pálivou nebo rovnou chilli koření.
- Přidáme plátky česneku, popřípadě i jedno až dvě kolečka chilli papričky.
- Rozkrojené půlky sýru k sobě zpátky přiklopíme.
Naložení
- Na dno plastové, dobře uzavíratelné misky nebo čtyřlitrové sklenice se šroubovacím uzávěrem nasypeme pár koleček cibule a bobkový list. Urovnáme první vrstvu sýrů.
Proložíme ji částí cibule, přidáme pár beraních rohů, nakládanou papriku a bobkový list.
Podle chuti můžeme také přidat 1 až 2 feferonky.
- Ve vrstvení a prokládání pokračujeme. Po naskládání zhruba poloviny sýrů promícháme ochucený olej a sýry s ním zalijeme tak, aby ty horní nebyly zcela ponořené.
Pokračujeme v rovnání a prokládání.
Na závěr do nádoby dolijeme olej tak, aby byly i ty poslední sýry na vrchu zcela ponořené.
- Naložené sýry na několik dní uložíme do chladna. V nouzi, pokud je nutně potřebujeme mít ke konzumaci připravené dříve, je necháme 2 až 3 dny stát v pokojové teplotě.
Dvě až tři hodiny před servírováním necháme sýry "rozdýchat" v pokojové teplotě.
Nakládaný Hermelín nebo Camembert podáváme s pečivem.
TIP! Po naplnění můžeme k sýrům přidat snítku čerstvého rozmarýnu.
TIP! Na naložení je vhodnější dobře uzavíratelná širší miska než sklenice. Sýry se z ní budou lépe vyndávat.
Při případném převozu, třeba na oslavu Silvestra, sklenici nebo misku pečlivě uzavřeme! Pro jistotu ji ještě dáme do pevné igelitové tašky.
Přejít na seznam receptů
Žádné komentáře:
Okomentovat