Rozpis pro plech o rozměrech 30 x 40 centimetrů.
Těsto
- 450 g polohrubé mouky
- 225 g másla
- 150 g cukru moučky
- 4 žloutky
- 2 polévkové lžíce mléka
- 1 kávová lžička nastrouhané citronové kůry
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1/4 kávové lžičky soli
- kousek másla a 1 polévková lžíce mouky na vymazání a vysypání plechu
Jablková náplň
- 1000 g strouhaných jablek
- 120 g cukru krupice
- 20 g rozinek (1 polévková lžíce)
- 10 g skořice (3 čajové lžičky)
- 2 polévkové lžíce rumu
- 1 vanilkový cukr
- jádra vlašských ořechů
- šťáva z citronu
Sníh
- 4 bílky
- 80 g cukru krupice
Jak na to
- z uvedených surovin rychle zpracovat těsto
- oddělit 1/3, zabalit do fólie a dát do mrazáku, zbytek těsta odložit do lednice
- 2/3 těsta rozválet na vymazaný a vysypaný plech
- potřít nastrouhanými jablky smíchanými s cukrem, skořicí a rozinkami, ev. posypat ořechy
- ušlehat tuhý sníh, natřít na jablka
- 1/3 těsta nahrubo nastrouhat a nasypat na sníh
- v rozehřáté troubě upéct dozlatova
.