- 250 g ovoce např. jahod, borůvek, malin, ostružin, třešní, višní, rybízu...
- 200 g 31 - 33% smetany (1 kelímek)
- 50 - 80 g cukru moučky (2 polévkové lžíce)
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- šťáva z citronu pro dochucení
Jak na to
- nahrubo rozmačkat ovoce, v hrnci ho smíchat s cukrem a vodou
- 2 - 3 minuty povařit
- podle potřeby dochutit cukrem nebo šťávou z citronu
- vmíchat vanilkový extrakt a smetanu
- přivést k varu, vypnout
.
- nahrubo rozmačkat ovoce, v hrnci ho smíchat s cukrem a vodou
- 2 - 3 minuty povařit
- podle potřeby dochutit cukrem nebo šťávou z citronu
- vmíchat vanilkový extrakt a smetanu
- přivést k varu, vypnout
.