- 400 g polohrubé mouky
- 200 ml slunečnicového oleje nebo rozpuštěného másla nebo Hery
- 200 ml 12% smetany
- 180 g cukru krupice
- 50 ml mandlového likéru (např. Amaretto nebo Barbero)
- 30 g nasekaných mandlí
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 vejce a 1 žloutek
- 1 čajová lžička šťávy z citronu
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje a 2 polévkové lžíce strouhanky nebo hrubé mouky na vymazání a vysypání formy
Jak na to
- smíchat prosetou mouku, cukr, prášek do pečiva a nasekané mandle
- vmíchat smetanu, vejce, olej, Amaretto, extrakt, šťávu z citronu
- těsto nandat do vymazané a vysypané formy
- péct 20 minut při 180 °C a 30 - 40 minut při 150 °C
.
- smíchat prosetou mouku, cukr, prášek do pečiva a nasekané mandle
- vmíchat smetanu, vejce, olej, Amaretto, extrakt, šťávu z citronu
- těsto nandat do vymazané a vysypané formy
- péct 20 minut při 180 °C a 30 - 40 minut při 150 °C
.