Pečeno v kulaté dortové formě s pantem o průměru 23 centimetrů.
Korpus
- 180 g cukru krupice
- 170 g másla
- 150 ml bílého jogurtu
- 150 g hladké mouky
- 100 g 70% čokolády
- 3 celá vejce
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje a 1 polévková lžíce hrubé mouky na vymazání formy
Poleva
- 100 g čokolády na vaření
- 75 ml 31% smetany
- 25 g másla
Jak na to
- smíchat prosetou mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem
- rozpustit čokoládu ve vodní lázni
- v jiné míse utřít máslo s cukrem, po jednom všlehat vejce, přidat jogurt se zchladlou čokoládou
- po částech vmíchat mouku
- nandat do vymazané a vysypané formy, péct 20 minut při 180 °C a 20 minut při 150 °C
- 15 minut nechat v pootevřené troubě
- na polevu rozpustit čokoládu ve vodní lázni, smíchat s máslem a smetanou
- po částečném zchladnutí potřít studený korpus
.
- smíchat prosetou mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem
- rozpustit čokoládu ve vodní lázni
- v jiné míse utřít máslo s cukrem, po jednom všlehat vejce, přidat jogurt se zchladlou čokoládou
- po částech vmíchat mouku
- nandat do vymazané a vysypané formy, péct 20 minut při 180 °C a 20 minut při 150 °C
- 15 minut nechat v pootevřené troubě
- na polevu rozpustit čokoládu ve vodní lázni, smíchat s máslem a smetanou
- po částečném zchladnutí potřít studený korpus
.