Kulajda a Jak uvařit ztracené vejce
- 500 g brambor
- 200 g zakysané smetany (1 kelímek)
- 50 - 80 g sušených hub nebo pár čerstvých
- 25 g polohrubé mouky (1 vrchovatá polévková lžíce)
- 1 polévková lžíce octa
- celý pepř, nové koření, bobkový list
- kopr
- plátek másla
- sůl, kmín
- k servírování vejce vařená nebo pošírovaná
Jak na to
- namočit sušené houby do studené vody, v případě čerstvých očistit a pokrájet
- pokrájené brambory a houby zalít vodou
- vmíchat sůl, pepř, kmín, bobkový list a nové koření, zhruba 10 minut povařit
- vlít mouku rozmíchanou ve vodě, vařit dalších cca 15 minut
- přidat zakysanou smetanu, ochutit octem, vmíchat posekaný kopr a kousek másla
- přivést k varu, vypnout
- podávat s vejcem vařeným nebo ztraceným
.
- namočit sušené houby do studené vody, v případě čerstvých očistit a pokrájet
- pokrájené brambory a houby zalít vodou
- vmíchat sůl, pepř, kmín, bobkový list a nové koření, zhruba 10 minut povařit
- vlít mouku rozmíchanou ve vodě, vařit dalších cca 15 minut
- přidat zakysanou smetanu, ochutit octem, vmíchat posekaný kopr a kousek másla
- přivést k varu, vypnout
- podávat s vejcem vařeným nebo ztraceným
.