Cuketa zapečená se žampiony, zakysanou smetanou a plísňovým sýrem
Základ
- 750 g oloupané vydlabané cukety
- 300 g anglické slaniny vcelku
- 6 stroužků česneku
- 6 žampionů
- 3 polévkové lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
- 1 větší mrkev
- 1 Hermelín (může být ochucený)
- 1 čajová lžička sladké papriky, 1 čajová lžička kmínu, 1 čajová lžička majoránky
- sůl, pepř
Zálivka
- 180 g 12 - 15% zakysané smetany
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
Jak na to
- na suché pánvi osmahnout plátky česneku dozlatova, přidat slaninu, jemně orestovat
- ve vymazané míse smíchat s cuketou, mrkví, žampiony, vmíchat koření
- péct zakryté při 220 °C 30 minut
- zalít smetanou smíchanou s vejci, hořčicí a sójovou omáčkou, péct 15 minut při 180 °C
- poklást plátky Hermelínu, bez zakrytí péct okolo 10 minut do zlatova
.
- na suché pánvi osmahnout plátky česneku dozlatova, přidat slaninu, jemně orestovat
- ve vymazané míse smíchat s cuketou, mrkví, žampiony, vmíchat koření
- péct zakryté při 220 °C 30 minut
- zalít smetanou smíchanou s vejci, hořčicí a sójovou omáčkou, péct 15 minut při 180 °C
- poklást plátky Hermelínu, bez zakrytí péct okolo 10 minut do zlatova
.