Dýňová polévka
- 1000 ml vývaru nebo kostka kuřecího bujónu
- 750 g očištěné oloupané dýně
- 200 ml 15% smetany
- 25 g másla
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř
- k servírování zakysaná smetana, bílé pečivo, olivový, dýňový nebo lanýžový olej, dýňová semínka
Jak na to
- vydlabanou oloupanou pokrájenou dýni zalít v hrnci vývarem/vodou
- vmíchat sůl, rozmáčklý česnek, 30 minut povařit
- přidat utřené stroužky česneku, rozmixovat
- přilít smetanu, přivést k varu, vypnout
- přidat plátek másla
- vydlabanou oloupanou pokrájenou dýni zalít v hrnci vývarem/vodou
- vmíchat sůl, rozmáčklý česnek, 30 minut povařit
- přidat utřené stroužky česneku, rozmixovat
- přilít smetanu, přivést k varu, vypnout
- přidat plátek másla
.