středa 3. září 2014

Těstoviny s bazalkovým pestem, piniovými oříšky a parmazánem

Těstoviny Pappardelle s bazalkovým pestem, piniovými oříšky a parmazánem


  • 500 g těstovin Pappardelle nebo jakýchkoli jiných
  • 3 polévkové lžíce bazalkového pesta
  • hrst piniových oříšků
  • olivový olej
  • parmazán
  • sůl, pepř


Jak na to  

- opražit piniové oříšky
- podle návodu uvařit těstoviny 
- smíchat s pestem, ochutit solí a pepřem
- na talíři polít olivovým olejem, posypat praženými piniovými oříšky a plátky parmazánu
.

Nenáročné na přípravu, rychlé a výborné. 
Zástupce geniální jednoduchosti italské kuchyně.


Uvaření těstovin

Do většího hrnce nalijeme 4 litry vody, přidáme jednu vrchovatou polévkovou lžíci soli.
Voda na vaření těstovin musí být hodně slaná, jako když si lokneme mořské vody.
Přivedeme k varu, vsypeme těstoviny, promícháme.
Poklicí nezakrýváme.
Teplotu zmírníme, čas uvaření zjistíme v návodu na obalu.
Dáme pozor na převaření, těstoviny musejí být al dente, tedy akorát na skus. 


Opražení piniových oříšků

Na suché rozehřáté pánvi opražíme piniové oříšky.
Promícháváme a hlídáme, během pár minut budou hotové.
Jemně zhnědnou a začnou vonět.


Servírování

Parmazán nakrájíme na tenké plátky nebo ho nastrouháme.
Těstoviny scedíme.
Hned do nich vmícháme kupované nebo domácí bazalkové pesto.
Podle chuti přisolíme a opepříme.
Ideálně použijeme bílý pepř.

Porce na talíři polijeme olivovým olejem, posypeme praženými piniovými oříšky a doplníme plátky parmazánu.


TIP!  Je fajn mít předehřáté talíře.


Přejít na seznam receptů

2 komentáře:

  1. Hmm tohle by mi určitě moc chutnalo :) Miluji pesto

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). My měli pestové žně, sklidili jsme bazalku, tak byl týden italské kuchyně.

      Vymazat