středa 3. září 2014

Těstoviny s bazalkovým pestem, piniovými oříšky a parmazánem

Těstoviny Pappardelle s bazalkovým pestem, piniovými oříšky a parmazánem


  • 500 g těstovin Pappardelle
  • 3 polévkové lžíce bazalkového pesta
  • hrst piniových oříšků
  • olivový olej
  • parmazán
  • sůl, pepř

Jak na to  

- opražit piniové oříšky
- podle návodu uvařit těstoviny 
- smíchat s pestem, ochutit solí a pepřem
- na talíři polít olivovým olejem, posypat praženými piniovými oříšky a plátky parmazánu
.

Nenáročné na přípravu, rychlé a výborné. Zástupce geniální jednoduché italské kuchyně.

Do většího hrnce nalijeme 3 litry vody, přidáme 1 polévkovou lžíci soli.
Vrchovatou. Voda na vaření těstovin musí být hodně slaná - jako když si lokneme mořské vody.
Přivedeme k varu, vsypeme těstoviny, promícháme.
Nezakrýváme.

Teplotu zmírníme, řídíme se doporučeným časem vaření podle návodu.
Dáme pozor na převaření! Těstoviny musejí být al dente, tedy na skus. 

Než budou těstoviny uvařené, na suché rozehřáté pánvi opražíme piniové oříšky.
Promícháváme a hlídáme, během pár minut budou hotové.
Jemně zhnědnou a zažnou vonět.

Parmazán nakrájíme na tenké plátky.

Těstoviny zcedíme, do teplých vmícháme kupované nebo domácí bazalkové pesto.
Podle chuti přisolíme a opepříme, ideálně bílým pepřem.

Jednotlivé porce na talíři polijeme olivovým olejem, posypeme praženými piniovými oříšky a plátky parmazánu.



Přejít na seznam receptů

2 komentáře:

  1. Hmm tohle by mi určitě moc chutnalo :) Miluji pesto

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). My měli pestové žně, sklidili jsme bazalku, tak byl týden italské kuchyně.

      Vymazat