čtvrtek 31. října 2013

Knedlík s vajíčkem

Knedlík s vajíčkem


Rozpis pro jednu porci.

  • 3 - 4 plátky houskového knedlíku
  • 2 vejce
  • 2 - 3 polévkové lžíce oleje nebo sádla
  • sůl, pepř


Jak na to  

- na pánvi rozehřát olej nebo sádlo
- osmažit kostky knedlíku
- rozkvedlat vejce se solí a pepřem, nalít na pánev
.

Pokud podáváme houskový knedlík jako přílohu, tak v 9 případech z 10 nějaký zbyde. Když je ho větší množství, vyplatí se zamrazit a použít někdy příště. 
V případě, že ale zbylo jen pár plátků, nabízí se připravit klasiku, knedlík s vajíčkem. Můžeme k němu na pánev přidat uzeninu, sýr, bylinky, zeleninu...
A za pár minut je večeře na stole. 


Příprava, opečení a dokončení

  • Na pánvi rozehřejeme olej nebo sádlo.
  • Plátky knedlíku nakrájíme na kostky.

  • Rozkrájený knedlík nasypeme na pánev.
  • Za občasného promíchání ho během pár minut osmažíme ze všech stran dozlatova.
    Dáme pozor, abychom na pánev nepřisypali také drobečky, které zůstanou na prkýnku po rozkrájení, připalovaly by se.

  • V hrnku rozkvedláme vejce se solí a pepřem.
  • Rovnoměrně je nalijeme na opečené knedlíky na pánvi.
    Během dvou tří minut je hotovo.

Knedlík s vajíčkem podáváme s kyselou okurkou, zeleninovým salátem, nakládanou řepou, kečupem, tatarskou omáčkou...


TIP!  Další možností, jak spotřebovat zbývající knedlíky, je uvařit k nim rychlou rajskou omáčku nebo jednoduchý vepřový guláš.




Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat