čtvrtek 31. října 2013

Knedlík s vajíčkem

Knedlík s vajíčkem


  • houskový knedlík
  • vejce
  • sůl, pepř
  • olej nebo sádlo


Jak na to  

- na pánvi rozehřát olej nebo sádlo
- osmažit kostky knedlíku
- rozkvedlat vejce se solí a pepřem, nalít na pánev
.

Pokud podáváme houskový knedlík jako přílohu, tak v 9 případech z 10 nějaký zbude. Když je ho hodně, vyplatí se dát knedlík zamrazit a použít někdy příště. Jestliže máme pár plátků, nabízí se klasika - knedlík s vajíčkem. Za pár minut je večeře na stole.

Na pánvi rozehřejeme olej nebo sádlo.
Plátky knedlíku nakrájíme na kostky, nasypeme na pánev, osmažíme ze všech stran.
Dáme pozor, abychom nepřisypali také drobečky, které zůstanou na prkénku po rozkrájení, připalovaly by se.
V hrnku rozkvedláme vejce.
Na 4 plátky knedlíku použijeme 2 celá.
Osolíme, opepříme a nalijeme na pánev.
Můžeme lehce promíchat nebo nechat "vcelku".
Podáváme s kyselou okurkou, zeleninovým salátem, nakládanou řepou ....






TIP!  Ke knedlíkům můžeme vmíchat uzeninu, zeleninu, sýr, bylinky ...

TIP!!  Ke knedlíkům, které nám zbyly, můžeme také uvařit rychlou rajskou omáčku nebo jednoduchý vepřový guláš.

Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat