Rozpis pro jednu porci.
- 3 - 4 plátky houskového knedlíku
- 2 vejce
- 2 - 3 polévkové lžíce oleje nebo sádla
- sůl, pepř
Jak na to
- na pánvi rozehřát olej nebo sádlo
- osmažit kostky knedlíku
- rozkvedlat vejce se solí a pepřem, nalít na pánev
.
- na pánvi rozehřát olej nebo sádlo
- osmažit kostky knedlíku
- rozkvedlat vejce se solí a pepřem, nalít na pánev
.
Pokud podáváme houskový knedlík jako přílohu, tak v 9 případech z 10 nějaký zbyde. Když je ho větší množství, vyplatí se zamrazit a použít někdy příště.
V případě, že ale zbylo jen pár plátků, nabízí se připravit klasiku, knedlík s vajíčkem. Můžeme k němu na pánev přidat uzeninu, sýr, bylinky, zeleninu...
A za pár minut je večeře na stole.
Příprava, opečení a dokončení
Příprava, opečení a dokončení
- Na pánvi rozehřejeme olej nebo sádlo. Plátky knedlíku nakrájíme na kostky.
- Rozkrájený knedlík nasypeme na pánev. Za občasného promíchání ho během pár minut osmažíme ze všech stran dozlatova.
Dáme pozor, abychom na pánev nepřisypali také drobečky, které zůstanou na prkýnku po rozkrájení, připalovaly by se.
- V hrnku rozkvedláme vejce se solí a pepřem. Rovnoměrně je nalijeme na opečené knedlíky na pánvi.
Během dvou tří minut je hotovo.
Knedlík s vajíčkem podáváme s kyselou okurkou, zeleninovým salátem, nakládanou řepou, kečupem, tatarskou omáčkou...
TIP! Další možností, jak spotřebovat zbývající knedlíky, je uvařit k nim rychlou rajskou omáčku nebo jednoduchý vepřový guláš.
Přejít na seznam receptů
Žádné komentáře:
Okomentovat