- 500 g hovězí kýty
- 400 g konzervovaných loupaných sekaných rajčat
- 300 g cibule (2 větší)
- 150 ml tmavého piva Guinness
- 150 ml hovězího vývaru
- 50 ml čerstvé šťávy z pomeranče
- 40 g zázvoru
- 12 g hladké mouky (vrchovatá polévková lžíce)
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 1 větší tlustostěnná paprika
- oregano, bazalka, tymián
- sůl, pepř
- zakysaná smetana pro servírování (nemusí být)
Jak na to
- nakrájené maso krátce zprudka osmahnout, dát do pekáče
- na pánev přilít olej, nasypat cibuli, 8 minut restovat, přidat česnek a zázvor, 2 minuty restovat
- přidat papriky, 5 minut dusit, zasypat moukou, minutu restovat
- zalít pivem, minutu promíchávat, nalít vývar a rajčata
- osolit, opepřit, ev. přidat sušené bylinky, 2 minuty povařit
- maso promíchat s obsahem pánve, přidat šťávu z pomeranče a svazek bylinek
- péct zakryté 15 minut při 180 °C a cca 60 minut při 150 °C doměkka
- 10 - 15 minut dopéct odkryté při 180 °C
.
- nakrájené maso krátce zprudka osmahnout, dát do pekáče
- na pánev přilít olej, nasypat cibuli, 8 minut restovat, přidat česnek a zázvor, 2 minuty restovat
- přidat papriky, 5 minut dusit, zasypat moukou, minutu restovat
- zalít pivem, minutu promíchávat, nalít vývar a rajčata
- osolit, opepřit, ev. přidat sušené bylinky, 2 minuty povařit
- maso promíchat s obsahem pánve, přidat šťávu z pomeranče a svazek bylinek
- péct zakryté 15 minut při 180 °C a cca 60 minut při 150 °C doměkka
- 10 - 15 minut dopéct odkryté při 180 °C
.