Před smažením necháme masovou směs několik hodin uležet!
- 1000 g libového bůčku bez kosti nebo vepřové plece nebo směsi bůčku a plece
- 400 g tvrdého sýra, např. Goudy, Ementálu, Čedaru...
- 200 ml mléka nebo smetany
- 2 vejce (nemusí být)
- sůl, pepř, mletý muškátový oříšek
- sádlo nebo slunečnicový olej na smažení
Na trojobal
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
Jak na to
- umleté maso rovnoměrně promíchat se sýrem, kořením a případně vejci
- zalít mlékem nebo smetanou, přetáhnout fólií, nechat několik hodin uležet
- vytvarovat koule, zploštit, obalit v trojobalu
- smažit z obou stran dozlatova
- umleté maso rovnoměrně promíchat se sýrem, kořením a případně vejci
- zalít mlékem nebo smetanou, přetáhnout fólií, nechat několik hodin uležet
- vytvarovat koule, zploštit, obalit v trojobalu
- smažit z obou stran dozlatova
- popřípadě okolo 10 minut dopéct v troubě rozehřáté na 180 °C
.
.