Mikovské houbové kyselo
- 500 g brambor (cca 3 větší)
- 500 ml kefíru (acidofilní mléko)
- 290 - 340 g neslazeného zahuštěného mléka
- 200 - 500 g čerstvých hub
- 40 g cibule (cca půlka střední)
- 25 g polohrubé mouky (cca 2 polévkové lžíce)
- 2 vejce
- 1 - 3 polévkové lžíce octa (podle chuti a podle kyselosti kefíru)
- sůl, kmín
- bobkový list, celý pepř, nové koření
- kousek másla
Jak na to
- společně 10 - 15 minut vařit pokrájené houby a brambory s cibulí, solí, pepřem, novým kořením, kmínem a bobkovým listem
- zahustit moukou rozmíchanou v kefíru a zahuštěném mléku
- 10 - 15 minut povařit
- vlít vejce rozmíchané v malém množství vody, dochutit, vypnout
- zjemnit kouskem másla
.
- společně 10 - 15 minut vařit pokrájené houby a brambory s cibulí, solí, pepřem, novým kořením, kmínem a bobkovým listem
- zahustit moukou rozmíchanou v kefíru a zahuštěném mléku
- 10 - 15 minut povařit
- vlít vejce rozmíchané v malém množství vody, dochutit, vypnout
- zjemnit kouskem másla
.