- 2000 g vepřového bůčku s kostí nebo bez
- 120 g cibule (1 větší)
- 1 čajová lžička kmínu
- sůl
Náplň
- 300 g zelených fazolek
- 60 g sušených rajčat v oleji
- 2 - 3 stroužky česneku
- 1 čajová lžička tymiánu
- 1 čajová lžička rozmarýnu
- sůl, pepř
Jak na to
- ve vroucí osolené vodě povařit očištěné fazolky, hotové dát ihned do ledové vody
- scezené fazolky rozmixovat, smíchat s utřeným česnekem, nakrájenými rajčaty, tymiánem, rozmarýnem, solí a pepřem
- omyté maso proříznout na kapsu, naplnit směsí, osolit, svázat provázkem
- opéct na suché pánvi ze všech stran
- přendat do pekáče, přidat nakrájenou cibuli, posypat kmínem
- péct 15 minut na 220 °C nezakryté, kůží dolů
- snížit teplotu na 180 °C, podlít horkou vodou, zakrýt, polévat vypečenou šťávou
- po hodině obrátit kůží nahoru, naříznout do mřížky, zakryté péct ještě 20 minut doměkka
- dalších 15 -20 minut dopékat bez zakrytí, polévat výpekem
.
- ve vroucí osolené vodě povařit očištěné fazolky, hotové dát ihned do ledové vody
- scezené fazolky rozmixovat, smíchat s utřeným česnekem, nakrájenými rajčaty, tymiánem, rozmarýnem, solí a pepřem
- omyté maso proříznout na kapsu, naplnit směsí, osolit, svázat provázkem
- opéct na suché pánvi ze všech stran
- přendat do pekáče, přidat nakrájenou cibuli, posypat kmínem
- péct 15 minut na 220 °C nezakryté, kůží dolů
- snížit teplotu na 180 °C, podlít horkou vodou, zakrýt, polévat vypečenou šťávou
- po hodině obrátit kůží nahoru, naříznout do mřížky, zakryté péct ještě 20 minut doměkka
- dalších 15 -20 minut dopékat bez zakrytí, polévat výpekem
.