Žampionová omáčka
- 500 g žampionů, ideálně hnědých
- 500 ml drůbežího vývaru
- 100 ml bílého vína
- 80 g cibule
- 40 g másla (25 + 15)
- 35 g polohrubé mouky
- 2 stroužky česneku
- 2 čajové lžičky miso pasty
- 1 čajová lžička tymiánu
- sůl, pepř
Jak na to
- na oleji s kouskem másla 5 minut promíchávat cibuli
- přidat plátky česneku a žampionů, po vyvaření vody lehce orestovat
- na oleji s kouskem másla 5 minut promíchávat cibuli
- přidat plátky česneku a žampionů, po vyvaření vody lehce orestovat
- přisypat mouku, promíchat, po minutě zalít vínem, přivést k varu
- přilít vývar, nasypat tymián, 15 minut na mírném plameni povařit
- přilít vývar, nasypat tymián, 15 minut na mírném plameni povařit
- vmíchat miso pastu, dochutit, ev. zředit, minutu povařit
- vmíchat kousek studeného másla, vypnout
.
.