Rozpis je na kulatou koláčovou formu o průměru 24 centimetrů.
Rozpis pro upečení na velkém plechu o rozměru 30 x 40 je zde Borůvkový koláč.
Těsto
- 200 g smetanového bílého jogurtu (1 kelímek)
- 180 g polohrubé mouky (1 kelímek)
- 80 g cukru krupice (1/2 kelímku)
- 70 g rozpuštěného másla nebo Hery nebo slunečnicového oleje (1/2 kelímku)
- 1 vejce
- 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva (6 g)
- 1/2 polévkové lžíce oleje a 1 polévková lžíce hrubé mouky na vymazání a vysypání formy
Drobenka
- 80 g polohrubé mouky (necelá půlka kelímku)
- 40 g cukru krupice (1/4 kelímku)
- 40 g nerozpuštěného másla nebo Hery nebo slunečnicového oleje (1/4 kelímku)
Ovoce
- čerstvé
- mrazené
- kompotované
Jak na to
- ovoce omýt a osušit, velké kusy pokrájet, kompotované scedit, mrazené nechat povolit
- na drobenku prsty promačkat mouku s cukrem a máslem
- na těsto smíchat mouku, prášek do pečiva, cukr, jogurt, vejce a zchladlé máslo
- těsto rozetřít do formy, urovnat ovoce, posypat drobenkou
- péct 20 - 25 minut při 180 °C
.
- ovoce omýt a osušit, velké kusy pokrájet, kompotované scedit, mrazené nechat povolit
- na drobenku prsty promačkat mouku s cukrem a máslem
- na těsto smíchat mouku, prášek do pečiva, cukr, jogurt, vejce a zchladlé máslo
- těsto rozetřít do formy, urovnat ovoce, posypat drobenkou
- péct 20 - 25 minut při 180 °C
.