Základ
- 250 g plátků lasagní
- 80 g parmazánu
Směs kuřecího masa a špenátu
- 400 g kuřecích prsou
- 300 g mražených špenátových listů
- 200 g ricotty
- 100 g cibule (1 větší)
- 50 - 100 ml kuřecího vývaru nebo vody
- 30 g másla
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř
Bešamel
- 500 ml mléka
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- sůl
- muškátový oříšek
Jak na to
- na olivovém oleji a másle osmahnout cibuli
- přidat pokrájená kuřecí prsa, osolit, opepřit, orestovat
- přidat špenátové listy, podusit, vmíchat ricottu a utřený česnek
- podle potřeby mírně zředit vývarem nebo vodou
- na přípravu bešamelu na másle osmahnout mouku, jíšku zalít mlékem, osolit, ochutit muškátovým oříškem
- do mísy rozetřít vrstvu bešamelu, pak lasagne, bešamel, směs kuřecího a špenátu, opět lasagne, bešamel, směs...
- poslední vrstva bude bešamel, na něj směs kuřecího se špenátem a na závěr posypat parmazánem
- péct cca 20 minut při 180 °C a cca 20 minut při 200 °C dozlatova
.
- na olivovém oleji a másle osmahnout cibuli
- přidat pokrájená kuřecí prsa, osolit, opepřit, orestovat
- přidat špenátové listy, podusit, vmíchat ricottu a utřený česnek
- podle potřeby mírně zředit vývarem nebo vodou
- na přípravu bešamelu na másle osmahnout mouku, jíšku zalít mlékem, osolit, ochutit muškátovým oříškem
- do mísy rozetřít vrstvu bešamelu, pak lasagne, bešamel, směs kuřecího a špenátu, opět lasagne, bešamel, směs...
- poslední vrstva bude bešamel, na něj směs kuřecího se špenátem a na závěr posypat parmazánem
- péct cca 20 minut při 180 °C a cca 20 minut při 200 °C dozlatova
.