- 750 g vepřové pečeně bez kosti
- 250 ml červeného vína
- 120 g cibule šalotky
- 100 g mrkve
- 80 g celeru
- 50 g kořenové petržele
- 30 g másla
- 4 stroužky česneku
- 3 bobkové listy, 6 kuliček jalovce
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 čajová lžička tymiánu
- 1 čajová lžička rozmarýnu
- sůl, pepř
Jak na to
- očištěnou kořenovou zeleninu pokrájet na kusy, šalotky a stroužky česneku přepůlit, vše dát do pekáče
- maso opláchnout, osušit, svázat provázkem
- potřít olejem, zprudka krátce opéct, osolit a opepřit, položit na zeleninu
- přidat jalovec, bobkový list, tymián a rozmarýn, zalít vínem s uvolněným výpekem z pánve
- zakryté péct při 150 °C 2 - 3 hodiny doměkka
- zeleninu propasírovat do hrnce, naředit malým množstvím vína, 3 - 5 minut povařit
- na závěr vmíchat kousek másla
.
- očištěnou kořenovou zeleninu pokrájet na kusy, šalotky a stroužky česneku přepůlit, vše dát do pekáče
- maso opláchnout, osušit, svázat provázkem
- potřít olejem, zprudka krátce opéct, osolit a opepřit, položit na zeleninu
- přidat jalovec, bobkový list, tymián a rozmarýn, zalít vínem s uvolněným výpekem z pánve
- zakryté péct při 150 °C 2 - 3 hodiny doměkka
- zeleninu propasírovat do hrnce, naředit malým množstvím vína, 3 - 5 minut povařit
- na závěr vmíchat kousek másla
.