- 1500 g vepřové plece
- 200 ml 100% ananasového džusu, může být i pomerančový
- 150 g sádla
- 100 ml šťávy z limetky (cca ze 2 ks)
- 6 stroužků česneku
- 2 papričky jalapeños
- 2 čajové lžičky římského kmínu
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička oregana - nemusí být
Jak na to
- v silnostěnném hrnci rozehřát sádlo, přidat pokrájené maso a všechny ostatní ingredience
- zalít džusem, šťávou z limetky, dolít vodou
- zakrýt, dusit na velmi mírném plameni 1,5 - 2 hodiny
- odkrýt, zvýšit teplotu, nechat vyvařit vodu, opéct na tuku, který zůstane na dně v hrnci
- vidličkou roztrhat na kusy
.
- v silnostěnném hrnci rozehřát sádlo, přidat pokrájené maso a všechny ostatní ingredience
- zalít džusem, šťávou z limetky, dolít vodou
- zakrýt, dusit na velmi mírném plameni 1,5 - 2 hodiny
- odkrýt, zvýšit teplotu, nechat vyvařit vodu, opéct na tuku, který zůstane na dně v hrnci
- vidličkou roztrhat na kusy
.