Rozpis pro kulatou formu o průměru 23 centimetrů.
Korpus
- 200 g 15% zakysané smetany
- 180 g hladké mouky
- 180 g másla
- 180 g cukru krupice
- 100 g čokolády na vaření
- 3 vejce
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1/4 kávové lžičky soli
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje a 2 polévkové lžíce hrubé mouky na vymazání a vysypání formy
Na potření
- 4 - 5 polévkových lžic marmelády nebo lemon curdu
Poleva
- 100 g čokolády na vaření
- 20 g másla
- 2 polévkové lžíce mléka
Jak na to
- okolo 5 minut šlehat vejce s cukrem, pramínkem přilít rozpuštěné máslo, pak rozpuštěnou čokoládu smíchanou se zakysanou smetanou
- po částech všlehat mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí
- rozetřít do vymazané a vysypané formy
- péct celkem 50 - 60 minut, prvních 15 minut při 180 °C, pak teplotu snížit na 160 °C
- po vychladnutí rozkrojit, potřít, sestavit, celý povrch potřít tenkou vrstvou marmelády
- ve vodní lázni smíchat čokoládu s máslem a mlékem, po zchladnutí celý dort potřít
.
- okolo 5 minut šlehat vejce s cukrem, pramínkem přilít rozpuštěné máslo, pak rozpuštěnou čokoládu smíchanou se zakysanou smetanou
- po částech všlehat mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí
- rozetřít do vymazané a vysypané formy
- péct celkem 50 - 60 minut, prvních 15 minut při 180 °C, pak teplotu snížit na 160 °C
- po vychladnutí rozkrojit, potřít, sestavit, celý povrch potřít tenkou vrstvou marmelády
- ve vodní lázni smíchat čokoládu s máslem a mlékem, po zchladnutí celý dort potřít
.