Péct ideálně 2 až 3 týdny před Štědrým dnem, krémem plnit pár dnů před Štědrým dnem.
Rozpis na cca 35 kusů.
Těsto
- 80 g hladké mouky
- 70 g jader vlašských ořechů
- 70 g másla
- 30 g cukru moučky
- 1 čajová lžička vanilkového cukru
- 1 malý žloutek - pokud těsto nenecháme odležet alespoň 5 hodin
Náplň
- 75 g jader vlašských ořechů
- 60 ml mléka
- 50 g másla
- 50 g cukru moučky
- 1 polévková lžíce rumu
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička šťávy z citronu
Jak na to
- rozmíchat mouku s cukry a jemně nastrouhanými ořechy, přidat máslo
- zpracovat hladké těsto, zabalit do folie, na několik hodin odložit do chladna
- plnit nevymazané formičky, kopírovat tvar formičky
- péct 10 - 12 minut při 180 °C do zrůžovění, vyklepnout, vychladlé uložit do chladna
- na krém povařit namleté ořechy s mlékem, odstavit, vmíchat rum, van. extrakt a šťávu z citronu
- utřít máslo s prosetým cukrem, po částech vmíchat ořechovou kaši
- vždy 2 půlky spojit krémem
.
- rozmíchat mouku s cukry a jemně nastrouhanými ořechy, přidat máslo
- zpracovat hladké těsto, zabalit do folie, na několik hodin odložit do chladna
- plnit nevymazané formičky, kopírovat tvar formičky
- péct 10 - 12 minut při 180 °C do zrůžovění, vyklepnout, vychladlé uložit do chladna
- na krém povařit namleté ořechy s mlékem, odstavit, vmíchat rum, van. extrakt a šťávu z citronu
- utřít máslo s prosetým cukrem, po částech vmíchat ořechovou kaši
- vždy 2 půlky spojit krémem
.