Základ
- 1000 g kuřecích prsou (5 - 6 kusů)
- 5 - 6 čajových lžiček dijonské nebo plnotučné hořčice
- 5 - 6 plátků anglické slaniny nebo tyrolského špeku
- 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 80 g másla
- sůl, pepř
Náplň
- 200 g řapíkatého celeru
- 50 g slaniny bez kůže nebo špeku
- 60 g nakládané červené papriky
- 50 g jader vlašských ořechů
- 5 vajec
- 2 - 3 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
- sůl, pepř
Jak na to
- na pánvi zlehka orestovat pokrájenou slaninu, přidat celer, po vyvaření vody ořechy, mírně opražit
- nalít vejce, osolit, opepřit, usmažit do ztuhnutí, odstavit, vmíchat papriku, česnek a ústřicovou omáčku
- prsa naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí, položit plátek anglické nebo tyrolského špeku
- smotat, zprudka krátce opéct
- naskládat do pekáčku/mísy, přidat máslo, podlít
- péct zakryté cca 45 minut, polévat výpekem
- odkrýt, zvýšit teplotu, 10 - 15 minut dopéct dozlatova
.
- na pánvi zlehka orestovat pokrájenou slaninu, přidat celer, po vyvaření vody ořechy, mírně opražit
- nalít vejce, osolit, opepřit, usmažit do ztuhnutí, odstavit, vmíchat papriku, česnek a ústřicovou omáčku
- prsa naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí, položit plátek anglické nebo tyrolského špeku
- smotat, zprudka krátce opéct
- naskládat do pekáčku/mísy, přidat máslo, podlít
- péct zakryté cca 45 minut, polévat výpekem
- odkrýt, zvýšit teplotu, 10 - 15 minut dopéct dozlatova
.