Korpus upečeme den před plněním!
Rozpis je pro kulatou otevírací formu o průměru 23 centimetrů.
- 180 g hladké mouky
- 180 g cukru krupice
- 6 vajec
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1/2 citronu na vymazání mísy pro šlehání bílků
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 polévková lžíce oleje a 1 polévková lžíce hrubé mouky na vymazání a vysypání formy
Jak na to
- pečlivě oddělit bílky a žloutky, bílky dávat do citronem vymazané mísy
- žloutky v jiné míse vidličkou prošlehat, zakrýt
- k bílkům přidat špetku soli, začít šlehat při nízkých otáčkách
- po minutě nasypat po částech cukr, vyšlehat dotuha
- přilít žloutky, krátce prošlehat
- po částech přisypávat prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva, jemně obalovat stěrkou nebo metličkou
- péct 50 - 60 minut při 160 °C až 170 °C
.
- pečlivě oddělit bílky a žloutky, bílky dávat do citronem vymazané mísy
- žloutky v jiné míse vidličkou prošlehat, zakrýt
- k bílkům přidat špetku soli, začít šlehat při nízkých otáčkách
- po minutě nasypat po částech cukr, vyšlehat dotuha
- přilít žloutky, krátce prošlehat
- po částech přisypávat prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva, jemně obalovat stěrkou nebo metličkou
- péct 50 - 60 minut při 160 °C až 170 °C
.