- 500 ml mléka
- 300 g brokolicových růžiček
- 250 g polohrubé mouky
- 25 g droždí
- 2 vejce
- 1 čajová lžička cukru
- 1 vrchovatá čajová lžička kari koření
- slunečnicový olej na smažení
- zakysaná smetana, sůl, pepř a pažitka k servírování (nemusí být)
- sůl, pepř
Jak na to
- růžičky brokolice blanšírovat
- v mléku prošlehat 2 vejce, vmíchat cukr, mouku a droždí
- přidat ořezané vršky blanšírované brokolice
- nechat hodinu v teple kynout, do nakynutého těsta vmíchat sůl, pepř a kari
- osmažit z obou stran dozlatova
.
- růžičky brokolice blanšírovat
- v mléku prošlehat 2 vejce, vmíchat cukr, mouku a droždí
- přidat ořezané vršky blanšírované brokolice
- nechat hodinu v teple kynout, do nakynutého těsta vmíchat sůl, pepř a kari
- osmažit z obou stran dozlatova
.