Základ
- 700 g vepřové kýty
- 100 g anglické slaniny
- 80 g cibule
- 70 g sádla (20 + 50)
- 3 čajové lžičky dijonské hořčice
- sůl, pepř
Náplň
- 100 g žampiónů
- 50 g rajčatového protlaku
- 50 g nakládané červené papriky
- 40 g cibule
- 20 g sádla
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř
Jak na to
- na sádle osmahnout cibuli, přidat žampiony, restovat dozlatova
- vmíchat rajčatový protlak, česnek a nakládanou papriku, odstavit
- kýtu rozkrájet na plát, lehce naklepat, osolit, opepřit
- potřít hořčicí, poklást plátky anglické slaniny, natřít náplň, smotat
- po cca 5 centimetrech propíchat špejlí, nakrájet, zavázat
- zprudka opéct, přendat na orestovanou cibuli, zalít vodou s uvolněným výpekem
- zakryté dusit 30 - 40 minut doměkka
.
- na sádle osmahnout cibuli, přidat žampiony, restovat dozlatova
- vmíchat rajčatový protlak, česnek a nakládanou papriku, odstavit
- kýtu rozkrájet na plát, lehce naklepat, osolit, opepřit
- potřít hořčicí, poklást plátky anglické slaniny, natřít náplň, smotat
- po cca 5 centimetrech propíchat špejlí, nakrájet, zavázat
- zprudka opéct, přendat na orestovanou cibuli, zalít vodou s uvolněným výpekem
- zakryté dusit 30 - 40 minut doměkka
.