Stando, díky moc za letošní dýni!
Množství masové směsi vystačí na naplnění 2 dýní Hokkaidó.
Základ
- dýně Hokkaidó
- 2 menší brambory na případné podložení dýně
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- rozmarýn
Náplň
- 1000 g mleté hovězí kýty nebo plece
- 425 ml sekaných rajčat v konzervě (1 plechovka)
- 200 g mrkve
- 200 ml červeného vína
- 100 g řapíkatého celeru
- 190 g 15% zakysané smetany (1 kelímek)
- 180 g cibule šalotky
- 80 g Pancetty
- 20 g másla
- 5 stroužků česneku
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky
- sůl, pepř
Jak na to
- na oleji a másle orestovat šalotku, postupně přidávat česnek, Pancettu, mrkev a řapíkatý celer
- shrnout ke kraji, po částech krátce a zprudka opéct mleté hovězí, promíchat
- přilít červené víno, krátce povařit
- vmíchat sůl, pepř, utřený česnek, sójovou omáčku a celý obsah plechovky se sekanými rajčaty, 15 minut povařit
- odstavit, vmíchat zakysanou smetanu
- dýni ve vrchní části rovně odříznout, vydlabat, potřít olejem
- naplnit směsí, položit větvičku rozmarýnu, vrátit zpět odříznutý kus dýně
- postavit na pekáč, podlít vodou
- péct 30 minut na 180 °C a 20 minut na 200 °C
.
- na oleji a másle orestovat šalotku, postupně přidávat česnek, Pancettu, mrkev a řapíkatý celer
- shrnout ke kraji, po částech krátce a zprudka opéct mleté hovězí, promíchat
- přilít červené víno, krátce povařit
- vmíchat sůl, pepř, utřený česnek, sójovou omáčku a celý obsah plechovky se sekanými rajčaty, 15 minut povařit
- odstavit, vmíchat zakysanou smetanu
- dýni ve vrchní části rovně odříznout, vydlabat, potřít olejem
- naplnit směsí, položit větvičku rozmarýnu, vrátit zpět odříznutý kus dýně
- postavit na pekáč, podlít vodou
- péct 30 minut na 180 °C a 20 minut na 200 °C
.