- 1000 - 1200 g čerstvých hub - hřiby, kozáky, lišky, křemenáče...
- 300 g 12% smetany
- 120 g cibule (1 velká)
- 20 g másla
- 4 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje nebo sádla
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- sůl, kmín, mletý pepř
- čerstvé snítky tymiánu a rozmarýnu
Jak na to
- na oleji a kousku másla jemně orestovat osolenou cibuli, přidat plátky česneku a pokrájené houby
- osolit, okmínovat, opepřit, v případě potřeby podlít, 10 - 15 minut podusit
- vmíchat sójovou omáčku, smetanu, položit snítky rozmarýnu a tymiánu
- 3 - 4 minuty povařit bez zakrytí
- dochutit citronovou šťávou
.
- na oleji a kousku másla jemně orestovat osolenou cibuli, přidat plátky česneku a pokrájené houby
- osolit, okmínovat, opepřit, v případě potřeby podlít, 10 - 15 minut podusit
- vmíchat sójovou omáčku, smetanu, položit snítky rozmarýnu a tymiánu
- 3 - 4 minuty povařit bez zakrytí
- dochutit citronovou šťávou
.